Top 10 activiteiten op Aruba

Activiteiten op Aruba

Heb je ook zo’n zin in lekker weer, mooie stranden en heerlijke cocktails? Aruba is voor dit alles een perfecte bestemming. Er is echter nog veel meer te doen. Lees in dit artikel over 10 van onze favoriete activiteiten op Aruba!

10. Drink uit een kokosnoot

We beginnen rustig. Om in de Caribische stemming te komen raden je aan zo snel mogelijk een drankje te drinken uit een kokosnoot. Dit kan natuurlijk een cocktail zijn, maar wij vinden het persoonlijk erg leuk om de inhoud van de kokosnoot zelf te drinken uit de kokosnoot. Op veel plekken op het eiland zijn kleine tentjes te vinden waar een kokosnoot met een kapmes voor je wordt geopend. Bijvoorbeeld bij de vuurtoren California is altijd wel iemand te vinden.

Tip: Geef na het drinken je kokosnoot terug, dan haalt de verkoper het vruchtvlees voor je uit de noot. Deze kan je opeten of later gebruiken in een lekker Caribisch recept!

9. Opblaas parkour op zee

In de buurt van het vliegveld is een leuk strand te vinden (Surfside beach). Op dit strand kan je naast lekker eten of borrelen, ook goed calorieën verbranden! Begin de dag actief door even flink los te gaan in Splash Park Aruba, een opblaasbaar parkour op het water!

8. Hooiberg beklimmen

Wil je voorkomen dat je na je heerlijke vakantie meteen weer op dieet moet? Beklim dan tijdens je vakantie een aantal keer de hooiberg! Midden op het eiland bevind zich een van de sportiefste activiteiten van Aruba, de hooiberg. Wanneer je de beklimming hebt getrotseerd, verdien je de beloning in de vorm van het prachtige uitzicht zeker!

Begin je klim in de ochtend, rond 8 of 9 uur. Neem voldoende water mee en vergeet niet af en toe even pauze te nemen!

7. Palm Island

Aan de kust van Aruba ligt een klein eiland, Palm island. Je kan dit eiland bezoeken door een dagkaart te kopen en de korte oversteek te maken. Het eiland biedt vermaak voor de hele familie. Er is een waterpark, je kan er snorkelen, zwemmen en nog veel meer!

6. Tubing

Bij de grotere stranden zijn er naast zwemmen meestal nog een aantal activiteiten te doen, waarvan onze favoriete tubing is. Stap in de rubberen band en hou je goed vast, terwijl je door een speedboat heen en weer wordt geslingerd!

5. Rondvaart

Een rondvaart om Aruba neemt over het algemeen één van de volgende twee vormen aan. Je kan kiezen voor een rustige tocht, waar de kapitein je prachtige bezienswaardigheden laat zien. De andere optie is een wat minder rustige tocht, waar de kapitein naast zijn functie ook nog eens een barman is. Vaar rond op een piratenschip, drink lekkere cocktails en ga daarnaast ook nog eens snorkelen! We weten wel wat onze voorkeur heeft.

Tip: Net als bij alle activiteiten op Aruba: vergeet de zonnebrand niet! Op de open zee is het geen uitdaging om te verbranden.

4. Happy hour

Na een actieve dag raden we het aan even aan te schuiven bij een van de vele happy hours op het eiland. Rond een uur of vier begint de zon laag te staan, waardoor de temperatuur wat afneemt. Dit is het perfecte moment om een cocktail (of twee) te bestellen en even lekker in het water te gaan liggen.

Tip: Ga eens kijken bij Casa Del Mar of de Aruba Beach Club. Beiden hotels beschikken over een gezellige bar en een prachtig strand!

3. Mangel Halto

Een leuke dag trip op Aruba is het bezoeken van Mangel Halto. Mangel Halto is een mangrove met een prachtig strand. Het ligt redelijk afgelegen, wat betekent dat het over het algemeen wat rustiger is dan de grotere stranden. De zee is er felblauw en het duurt erg lang voordat het water dieper wordt. Dit maakt het een perfecte locatie om te snorkelen of te badderen in de zee. Daarnaast staan er op het strand een aantal hutjes, waar je in de schaduw even weg kan dommelen.

Tip: Je kan gratis gebruik maken van de strandhutjes. Echter is het verstandig om er vroeg bij te zijn, rond een uur of 10 zijn de meesten al bezet.

2. Diner bij zonsondergang

Wanneer je op Aruba bent staat één ding vast: in de avond is het donker. Vanaf het strand kan je genieten van een prachtige zonsondergang, rond zes uur. Om deze ervaring helemaal compleet te maken kan je bij sommige restaurants op het strand onder een palapa (soort strandhut) dineren tijdens de zonsondergang. Geniet van heerlijk eten en een prachtig uitzicht!

1. Rondrit over het eiland

Een rondrit over het eiland staat wat ons betreft aan de top van activiteiten op Aruba. Huur een jeep en maak een tocht langs de volgende bezienswaardigheden:

  • Goldmine: Een ruïne van een goudmijn.
  • Natural bridge: Een stenen brug ontstaan door beweging van de zee. Helaas is deze brug een aantal jaren geleden ingestort. De locatie is echter prachtig en er is nog steeds een kleinere variant te bewonderen.
  • Vuurtoren California: Een mooie vuurtoren op het noorden van het eiland. Omdat de vuurtoren op een heuvel ligt kan je hier genieten van een geweldig uitzicht. Daarnaast is hier over het algemeen een ijskraam te vinden, waar je de lokale specialiteit “raspao” (schaaf-ijs) kan proberen!
  • Casibari rotsformatie: Een rotsformatie waar je tussen de rotsen kan lopen, of ze kan beklimmen voor het uitzicht! Daarnaast zijn hier een aantal plekken waar je in de schaduw kan zitten. Een erg fijne plek om even te lunchen!
  • Arikok (natuurpark): In het zuidoosten van het eiland is een flink natuurgebied te vinden. Er lopen wat wegen door het park, maar het is ook zeker aan te raden om even uit de auto te stappen en een rondje te gaan lopen. Daarnaast kan je hier ook grotten bezoeken. In deze grotten zijn wandtekeningen te bewonderen van de inheemse bevolking.

 

De locals van Aruba stellen het erg op prijs wanneer je een woordje Papiaments spreekt. Wil je een start maken met leren? Neem dan eens een kijkje in ons woordenboek, of begin gratis met het maken van je eerste les!

Reactie achterlaten